Cameronnak is volt részesedése apja offshore cégében

David Cameron beismerte, neki és feleségének is volt részesedése apja Blairmore Holdings nevű alapkezelő cégében, amelynek részvényeit négy hónappal azelőtt adta el, hogy a Downing Streetre költözött volna.

A brit miniszterelnök apja, Ian Cameron társalapítója és társigazgatója volt a Blairmore Holdings nevű cégnek, amelynek neve a Panama-iratok kapcsán merült fel.

Cameron az utóbbi napokban több nyilatkozatot is kiadott, melyekben hangsúlyozta, semmilyen cégben, így offshore vállalatokban sincs részvénye, jövedelme miniszterelnöki fizetéséből származik, emellett kiadják családi házukat arra az időre, ameddig a Downing Streeten laknak.

Csütörtökön azonban az ITV Newsnak adott interjújában arról beszél, ő is profitált apja cégéből. „5000 részvényünk volt a Blairmore Holdings nevű cégben, amelyet 2010 januárjában adtunk el. Körülbelül 30 ezer fontot kaptunk érte” – idézi a brit Independent.

„Olyan egyértelműen szeretnék fogalmazni a múlttal, jelennel és jövővel kapcsolatban, ahogyan csak tudok, mert őszintén szólva nincs semmi rejtegetnivalóm. Büszke vagyok az apámra és mindarra, amit tett, az általa alapított cégre és mindenre” – nyilatkozta Cameron, hozzátéve, a hatályos angol törvények alapján befizette az adót, az osztalék után fizetendő személyi jövedelemadót is beleértve. Mint mondta, a profit után a hatályos jogszabályok alapján nem kellett adót fizetnie.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.