Cameron bocsánatot kér a „doromboló" kiscicához hasonlított királynőtől

A brit miniszterelnök személyesen kér elnézést a királynőtől, amiért a minap kifecsegte, hogy II. Erzsébet örömében kiscica módjára „dorombolt" a telefonban, miután kiderült, hogy Skócia nem válik függetlenné.
David Cameron a brit sajtó munkatársainak kérdéseire válaszolva elmondta, kellemetlenül érzi magát és nagyon sajnálja, amiért a minap beszámolt Michael Bloomberg egykori New York-i polgármesternek a közte és II. Erzsébet között zajló telefonbeszélgetésről, ráadásul nem is akárhogy.

A brit kormányfő rejtélyes módon azt hihette, senki nem hallja, amikor a zsúfolt folyosón, kamerák kereszttüzében a skót függetlenségről tartott népszavazásról mesélt Bloombergnek, majd megjegyezte, a királynő „dorombolt" örömében, amikor megtudta, hogy Skócia az Egyesült Királyság része marad. 

„Nézzék, rendkívül kellemetlenül érzem magam, és nagyon sajnálom az egészet. Egy privát beszélgetés volt, de nyilvánvaló, hogy ennek nem szabadott volna megtörténnie, és nem is fog soha többé" – idézi Cameront a The Daily Mail. A miniszterelnöki hivatal bejelentette, hogy a kormányfő az első adandó alkalommal személyesen is elnézést kér a királynőtől.

A kormányfőnek azonban nemcsak a megjegyzés hangneme miatt fájhat a feje, hiszen azzal, hogy mesélt a közte és II. Erzsébet között zajló telefonbeszélgetésről, szabályt szegett, ugyanis a brit miniszterelnök nem beszélhet az uralkodócsalád és a kormányfő közötti kommunikációról.

Az óvatlan megjegyzéssel ráadásul Cameron nemcsak magát, de a királynőt is kellemetlen helyzetbe hozta, hiszen az uralkodó a kampány egész ideje alatt igyekezett megőrizni semleges álláspontját.

A miniszterelnök egyébként meglepően fesztelen volt az ominózus beszélgetés során, ugyanis a királynőre vonatkozó megjegyzésen kívül a közvélemény-kutató intézetekre is kifakadt, amiért a népszavazást megelőző napokban nyilvánosságra hozták, hogy az elszakadás- és az uniópárti tábor fej-fej mellett halad.

„Meg akarom találni ezeket a cégeket, és be akarom perelni őket a gyomorfekélyért, amit miattuk kaptam" – idézi Cameront a The Guardian.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.