Cáfol Schumacher menedzsere

Sabine Kehm szerint a a volt Forma–1-es pilóta a baleset idején egyáltalán nem ment gyorsan, és a kijelölt pályáról csak azért tért le, hogy segítsen az egyik barátjának.

Cáfolta Michael Schumacher síbalesetének körülményeiről szóló állításokat Sabine Kehm, a volt Forma–1-es pilóta menedzsere.

Kehm kedden új részletekkel állt elő a vasárnap a dél-franciaországi Méribel síparadicsomában történt balesetről. Ezek szerint Schumacher egyáltalán nem ment gyorsan, és a kijelölt pályáról is csak azért tért le, hogy egy barátjának segítsen, aki elesett. Így keveredett a két pálya közti területre, ahol nem sikerült bevennie egy kanyart, majd nekiütközött egy sziklának. Ez megdobta a lécét, Schumacher pedig fejjel lefelé landolt, és egy másik sziklának ütközött.  A sisakja ugyan megsérült az ütközésben, de a balesetet nem a túlzott sebesség okozta.

Kehm a körülmények szerencsétlen összejátszásáról beszélt. Elmondta, hogy a baleset idején felhős volt az ég, rosszak voltak a látási viszonyok, és friss hó is régen esett. A karbantartott pályákon ez nem okozott komoly gondot, de a pályákon kívül növények és sziklák meredeztek a hegyoldalban. Aki ide tévedt, annak nagyon kellett figyelnie.

Schumacher a balesetben agykárosodást szenvedett. Hétfőn a grenoble-i kórházban másodszor is megműtötték, az állapota javult, orvosi bejelentések szerint „relatíve stabil”, de a veszélyen még nincs túl.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.