Buszmegállóban késelték meg a fiatal lányt

Egy palesztin halálra késelt egy fiatal izraeli nőt Ciszjordániában - közölte az izraeli közszolgálati rádió.

Egy Gus Eción melletti buszmegállóban támadt késével a harmincnégy éves palesztin férfi a huszonegy éves izraeli nőre, aki kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe. A büntetlen előéletű, a biztonsági szervek szélsőséges muzulmán szervezetek tagjait tartalmazó listáin nem szereplő merénylőt egy katona a helyszínen lelőtte.

A Gus Eción-i vasárnap már a harmadik merénylet volt izraeliek ellen. Korábban egy palesztin taxisofőr megpróbált halálra gázolni buszra várakozó izraelieket a Kfar Adumim nevű, Jeruzsálem melletti telepes-falunál. Miután ez nem sikerült, kiszállt kocsijából és késével üldözőbe vette a körülötte lévő izraeli civileket. A támadót egy fegyveres lelőtte. Ebben a merényletben egy ötvenegy éves izraeli férfi könnyebben sérült meg.

A reggeli órákban Ciszjordánia északi részén egy kereszteződésben egy tizenhat éves palesztin lány késével üldözőbe vett egy buszra várakozó izraeli lányt. A kiabálásra és a tumultusra felfigyelve egy izraeli, a telepesek egyik történetesen arra utazó helyi vezetője szándékosan elgázolta a palesztin merénylőt, aki megsérült, de felkelt és a rádiónak nyilatkozó szemtanúk szerint ismét megpróbált megkéselni egy várakozót. Ekkor egy ott tartózkodó, önvédelmi fegyverrel rendelkező civil és egy katona rálőtt a tizenéves, Nábluszban élő lányra, aki a helyszínen meghalt.

A három vasárnapi késelés során három palesztin merénylő és egy izraeli vesztette életét. A szeptember közepén kezdődött erőszakhullámban eddig összesen tizenhét izraeli, egy amerikai turista, egy eritreai menekült, valamint kilencven palesztin halt meg. A palesztinok többségét aközben ölték meg az izraeli biztonságiak, hogy merényletet hajtottak végre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.