Bush mindenkinek orvost ajánl

A jelenlegi elnök, Barack Obama elődje hétfőn egy vérrög miatt szívműtéten esett át. Jókedvű, holnap már ki is engedik a kórházból.

Hétfőn egy dallasi kórházban szívműtétet hajtottak végre George W. Bish volt amerikai elnökön. A 67 éves republikánus politikusnak egy vérrög miatt kellett kés alá feküdnie; a műtét sikerült, Busht holnap már kiengedik, csütörtökön pedig visszatér a előre ismert programjához. Keddi nyilatkozata szerint a volt elnök jókedvű: ahogy a hivatala írta, Bush alig várja, hogy újra belevesse magát a munkába, és azt tanácsolja, hogy mindenki menjen el orvoshoz. A vérrögöt egy rutinvizsgálaton fedezték fel az egyik artériájában.

Bush 2001 és 2009 között volt az Egyesült Államok elnöke, sorrendben a negyvenharmadik. Amióta a második mandátuma után távozott a Fehér Házból, a feleségével, Laurával a nyilvánosságtól nagyrészt visszavonultan, Dallasban él. Elnöksége előtt Bush texasi kormányzó volt, apja, a 89 éves George W. H. Bush a legidősebb élő exelnök – igaz, Jimmy Carter csak 111 nappal fiatalabb nála.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.