Bush ma már népszerűbb, mint Obama

A kormányzását rendkívül népszerűtlen politikusként befejező előző amerikai elnök, George W. Bush ma népszerűbb, mint hivatali utódja, Barack Obama - derült ki a CNN hírtelevízió és az ORC közvélemény-kutató intézet szerdán közzétett közös felméréséből.

Több, mint egy évtized után most először kerültek többségbe azok az amerikaiak, akik jó véleménnyel vannak az ifjabb Bush exelnökről, 52-43 százalék arányban. Obama teljesítményével kapcsolatban a válaszadók két egyenlő, egyformán 49 százalékos táborra szakadtak.

George W. Bushról utoljára 2005 áprilisában, második ciklusa harmadik hónapjában vélekedtek pozitívan az amerikaiak. A Fehér Házból való távozása után a népszerűsége mindössze 33 százalékon állt, de azóta folyamatosan növekedett és tavaly elérte a 46 százalékot.

A még életben lévő elnökök közül George H.W. Bush és Bill Clinton a legnépszerűbb, róluk egyaránt a megkérdezettek 64 százaléka van jó véleménnyel. Az idősebb Busht 30, Clintont pedig 33 százalék látta rossz fényben.

A CNN-ORC-felmérés egy 1025 fős mintán, telefonon készült, május 29-31 között, a statisztikai hibahatár plusz-mínusz 3 százalékpont.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.