Büntetőeljárást indítottak a donyecki és luganszki szakadár ügyészség 38 munkatársa ellen

Az ukrajnai ügyészségek 38 munkatársa dolgozik az önhatalmúlag kikiáltott donyecki és luganszki „népköztársaságok" területén, ellenük büntetőeljárást indítottak – jelentette be hétfőn Vitalij Jarema ukrán főügyész a RIA-Novosztyi orosz hírügynökség internetes oldalán olvasható jelentés szerint.

Vitalij Jarema hétfőn a kelet-ukrajnai műveleti területre utazott, hogy találkozzon a Donyeck és Luhanszk megyei ügyészségek személyi állományával, valamint a katonai ügyészekkel.

„A megszállt területen maradt ügyészségi munkatársak – 38 ember, 23 a luganszki, 15 pedig a donyecki ügyészségtől – a terroristák oldalán álltak munkába, és az úgynevezett Donyecki és Luganszki Népköztársaság ügyészi feladatait látják el. Ennek megfelelően bűnvádi eljárást indítottunk ellenük" – közölte sajtótájékoztatóján Vitalij Jarema.

Az ukrán hadsereg úgynevezett „terrorellenes műveletet" indított áprilisban a szakadár kelet-ukrajnai területek ellen. A konfliktusban az ENSZ adatai szerint 4700 ember halt meg, több mint 10 ezer pedig megsebesült.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.