Bűnösnek vallotta magát egy szivárogtató volt FBI-ügynök

Bűnösnek vallotta magát az a volt FBI-ügynök, aki tavaly kiszivárogtatta a sajtónak, hogy egy amerikai ügynök Jemenben megakadályozta iszlamista terroristák repülőgépes támadását az Egyesült Államok ellen.

Vádalku keretében bűnösnek vallotta magát az a volt FBI-ügynök, aki tavaly májusban kiszivárogtatta a sajtónak, hogy egy amerikai ügynök Jemenben megakadályozta iszlamista terroristák repülőgépes támadását az Egyesült Államok ellen - közölte hétfőn az amerikai igazságügyi minisztérium.

Az 55 éves Donald John Sachtlebent a vádalku keretében 3 évi és 7 hónapi szabadságvesztésre fogják ítélni. Ha a bíró elfogadja a vádalkut, akkor ez lesz a leghosszabb szabadságvesztés, amit az Egyesült Államokban polgári bíróság azért szabott ki, mert valaki titkos információt szivárogtatott ki a médiának.

A férfi, aki 2008-ig 25 éven át volt a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársa, majd külső bombaszakértőként dolgozott a hatóságnak, Eric Holder igazságügyi miniszter szerint az Egyesült Államok egyik legsúlyosabb kiszivárogtatását követte el.

Sachtleben az AP amerikai hírügynökségnek árulta el az akció részleteit. Az AP kormányzati kérésre egy ideig visszatartotta az információ közlését, de az ügyészség szerint így is leleplezett egy ügynököt, aki az Arab-félszigeten működő al-Kaida terrorszervezet ellen dolgozott.

A férfi ellen gyermekpornográfia vádjával egy külön bírósági eljárás is folyik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.