Bűnös a delhi nemi erőszak fiatalkorú elkövetője

Bűnösnek találta a bíróság azt a fiatal férfit, aki részt vett tavaly decemberben egy 23 éves nő megerőszakolásában Delhiben.

Az elkövetőt nemi erőszakkal és gyilkossággal vádolták, a bűntett elkövetésekor csupán 17 éves volt. Az ítélet szerint a férfinak – akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra - három évet kell majd eltöltenie egy javítóintézetben, írja a BBC. Ugyanúgy, ahogy a másik négy vádlott, ő is tagadta bűnösségét. A fiatalkorú elkövető mellett öt másik férfit vádoltak meg az ügyben, az egyiküket márciusban holtan találták cellájában.

Tavaly december 12-én hat férfi Delhiben egy buszban megerőszakolt egy 23 nőt, aki később belehalt a sérüléseibe. Az egyetemista lány férfi kísérővel szállt fel a buszra, mindkettőjüket brutálisan bántalmazták, majd kidobták őket a járműből. A tragédia nagy felháborodást váltott ki egész Indiában, tömegek vonultak az utcára, hogy a nőkkel szembeni erőszak visszaszorítását, illetve az elkövetők fejét követeljék. Az év elején az indiai elnök aláírt egy rendeletet, amely súlyosbította a nemi erőszakért és más szexuális támadásokért kiszabható büntetést, így a négy felnőtt vádlott akár halálbüntetést is kaphat.

Többen, például az áldozat családja is azt követelte, hogy a majdnem 18 éves fiút kezeljék felnőttként a tárgyalás során, így rá is kiszabhatták volna a halálos ítéletet. A négy férfi tárgyalása, amely februárban kezdődött, még mindig tart, ítélet szeptember közepén várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.