Bundabotrány Csehországban is

Több cseh labdarúgót fogadási csalások alapos gyanúja miatt tartóztatott le a rendőrség korrupcióellenes alakulata.

Több cseh labdarúgót fogadási csalások alapos gyanúja miatt tartóztatott le a rendőrség korrupcióellenes alakulata – közölték csütörtök reggel a prágai internetes portálok.

Érdeklődésünkre Jaroslav Ibehej rendőrségi szóvivő a hírt megerősítette. Elmondta azt is, hogy szerda este csaknem húsz érintett került vizsgálati fogságba. További részletekkel nem szolgált, mert a nyomozás még tart és rövidesen újabb letartóztatások várhatók. Bővebb tájékoztatást majd csak ezután nyújtanak – tette hozzá.

A www.novinky.cz honlap szerint a gyanúba keveredett személyek többsége a III. ligás, észak-csehországi Roudnice nad Labem játékosa, de az élvonalbeli Teplice, továbbá a Bohemians 1905 Praha, valamint a második legmagasabb osztályban szereplő Ceské Budejovice és az Ústí nad Labem szerdai edzéséről is elvittek futballistákat.

Az internetes portálok egybehangzóan állítják, hogy a cseh hivatásos labdarúgás eddigi legnagyobb bundabotránya van kibontakozóban. Állítólag a külföldi bűnbandákkal szoros kapcsolatban álló cseh gyanúsítottak elsősorban hazai bajnoki labdarúgó mérkőzések tucatjait csalták el, de nemcsak azokat.

Konkrét tényeket azonban egyelőre senki sem hozott nyilvánosságra. Megkeresésünkre Jaroslav Kolár, a Cseh Labdarúgó Szövetség (FACR) szóvivője azt válaszolta, hogy még semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak a rendőrségtől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.