Bugárék kiléptek az MKP-ból

Bugár Béla, továbbá A. Nagy László, Gál Gábor és Bastrnák Tibor - aki Révkomárom polgármestere is - sajtóközleményben jelentette be, hogy kilépnek a Magyar Koalíció Pártjából.

Néhány hete Simon Zsolt, az előző szlovák kormány agrárminisztere is így döntött.

Lapunk megkeresésére Bugár Béla elmondta, hogy a jelenlegi pártvezetés módszerei elfogadhatatlanuk számukra, s miután nem sikerült egyezségre jutniuk a párton belüli kisebbségi platform megalakításáról, nem maradt más megoldásuk.

Tájékoztatása szerint az MKP Országos Testületének tizennyolc tagja, továbbá több megyei képviselő és huszonnégy polgármester is követi a lépésüket.

Megbízható értesüléseink szerint mindannyian Híd néven regionális pártot alapítanak, amely elsősorban a dél-szlovákiai polgárok érdekképviseletét kívánja felvállalni. Bugár Béla ezt az információnkat nem cáfolta, ám csak annyit közölt, hogy kedden fontos bejelentést tesznek.

Érdeklődésünkre Csáky Pál leszögezte: Bugár Béla nem az MKP szétverésére kapott mandátumot a választópolgároktól. A kialakult helyzettel a szlovákiai magyar párt Országos Testülete június 13-án foglalkozik majd.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.