Bugár Béla már szövetkezik Fico ellen

A jövő héten tárgyalóasztalhoz ülnek a Most-Híd, a szlovák kereszténydemokraták (KDH), valamint a másfél éve alakult Háló (Siet) vezetői – jelentette be Bugár Béla.

A Most-Híd elnöke lapunknak nyilatkozva örömmel nyugtázta, hogy kezdeményezésükre végre igennel válaszolt a két jobbközép párt elnöke.

- Először azt szeretnénk tisztázni, vajon van-e kellő politikai akarat és elszántság, hogy országunk lakosságának alternatívát mutathassunk fel a Robert Fico vezette Smer-SD kormánypárt egyeduralmával szemben. Bármennyire is bizonygatják, egyáltalán nem szlovákiai sikertörténet az elmúlt négy esztendő. Ezt a lakosság többsége - különösen a kis-és középvállalkozók, valamint a leszakadt régiók polgárai - a saját megélhetési gondjain érzi leginkább - mondta Bugár.

A pártelnök szerint felháborítóak azok a korrupciós botrányok, amelyeknek a nagy többségében a Smer-SD holdudvarához tartozók sárosak.

- A gyökeres változás érdekében a Híd, a Sieť és a KDH még szorosabb együttműködésére lenne szükség. Csak így győzhetjük meg a lakosság többségét, hogy leváltható a jelenlegi kormány, és sokkal jobb jöhet helyette. Ehhez jó program, világos szándék szükségeltetik, méghozzá minél hamarabb, mert márciusban már parlamenti választások lesznek Szlovákiában, napról napra kevesebb az időnk - nyilatkozta lapunknak a Most-Híd vezetője.

Arra a kérdésünkre, vajon nem lenne-e több esélyük a kormányváltásra, ha a Magyar Közösség Pártját is bevonnák az alakuló politikai szövetséggel kapcsolatos tárgyalásokba, a pártelnök így válaszolt:

- Köztudott, hogy a Híd és az MKP között évek óta feszült a viszony. Nem mi árulózunk, nem mi oszlattunk fel helyi szervezetet, ahogy az MKP vezetői tették a révkomáromiakkal, mert helyi szinten a két párt együtt munkálkodását szorgalmazták. Álláspontunk világos. Idő kell ahhoz, hogy a gyűlölködésbe is átcsapó, egészségtelen rivalizálás csituljon, mert az indulatok elfedik a közös érdekeket, az összefogás szükségességét. Ezért jelentettük be, hogy csak a jövő évi választások után vizsgálhatjuk meg ismét, vajon van-e már tényleges kétoldalú politikai akarat és kellő légkör az együttműködés kimunkálásához - zárta Bugár Béla, aki most szeretne pártjával a saját feladataira összpontosítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.