Budapestre jön Ang Szan Szu Csí

Magyarország támogatja a mianmari (burmai) átmenetet, és kész megosztani a demokratikus átalakulással kapcsolatos tapasztalatait – mondta Wintermantel Péter helyettes külügyi államtitkár.

Magyarország támogatja a mianmari (burmai) átmenetet, és kész megosztani a demokratikus átalakulással kapcsolatos tapasztalatait - mondta Wintermantel Péter helyettes külügyi államtitkár egy szerdai tájékoztatón annak apropóján, hogy pénteken Budapestre érkezik Ang Szan Szu Csí.

A burmai ellenzék Nobel-békedíjas vezetője hazánk mellett Csehországot és Lengyelországot érinti mostani útján. Magyarországra Kövér László házelnök meghívására érkezik, de találkozik Áder János államfővel és kormánytagokkal is.

Burma kérte Magyarországtól, hogy ossza meg a 2011-es EU-elnökséggel kapcsolatos tapasztalatait és számítógépes infrastruktúráját is, mivel az ázsiai ország tölti be 2014-ben a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) soros elnöki posztját, mondta a helyettes államtitkár. Ezzel párhuzamosan öt burmai parlamenti képviselő tanulmányozza jelenleg a demokratikus intézményrendszer működését, tette hozzá.

A napokban szintén Budapestre látogat egy másik ASEAN-tagállam elnöke, a vietnami Truong Tang Sang is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.