Budapesten az „arab tavasz”

A magyar EU-elnökség időszakának legnépesebb tanácskozását rendezik hétfőtől szerdáig a Budapesti Kongresszusi Központban.

Több mint száz afrikai, karibi és csendes-óceáni (AKCS) ország parlamenti képviselői találkoznak az Európai Parlament képviselőivel, hogy megvitassák az észak-afrikai forradalmak, vagy ahogy ma nevezik, az „arab tavasz” nyomán előállt helyzetet, s az elefántcsontparti viszonyokat. A 2000-ben létrejött fórum célja a szegénység csökkentése és az afrikai, karibi és csendes-óceáni országok fokozatos integrációja a világgazdaságba.

A Schmitt Pál köztársasági elnök jelenlétében zajló nyitónapon felszólalt Louis Michel, a parlamenti közgyűlés társelnöke, aki egyebek között hangsúlyozta: az alkotmányt tisztelni kell, s az nem szolgálhatja egyetlen párt érdekeit. A Népszabadság kérdésére Michel elmondta, hogy ezzel a mondatával nem Magyarországra, hanem egy afrikai államra célzott, ahol a választások előestéjén változtatták meg az alkotmányt, egy adott párt érdekeinek megfelelően.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.