Budapesten keresztül jutottak el az Iszlám Államhoz

Egy hattagú család tűnt el a Londontól nem messze fekvő Slough városából. A brit hatóságok szerint Szíriába mentek csatlakozni az Iszlám Államhoz.

A harmincegy éves Asif Malikot és feleségét, Sara Kirant, valamint négy gyermeküket április 7-én látták utoljára a brit városban. A rendőrség úgy véli, hogy a család az Iszlám Állam online propagandájától felbátorodva utazott Szíriába – számol be az Independent.

A hozzátartozók azt mondják, Malikékra nem jellemző, hogy csak úgy eltűnnének, és nem tudnak arról, hogy vakációra készültek volna a közeljövőben.

Rendőrségi közlések szerint a nyomozás során eddig annyi derült ki, hogy a család Doverből komppal utazott a franciaországi Calais-ba április 8-án, majd vonattal folytatták útjukat. Április 12-én érkeztek Budapestre. Egyelőre nem ismert, hogy innen hogyan folytatták útjukat, de valószínűleg Törökországba repültek, ahol aztán átkeltek a török–szíriai határon.

Ha a család valóban Szíriában van, valószínűleg már nem lesz képes visszatérni, mert a visszatérés lehetőségét az Iszlám Állam nem engedélyezi. A szülők a hét-, a négy-, a két- és az egyéves gyermeküket is veszélybe sodorták azzal, hogy Szíriába utaztak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.