Brutálisan végeztek egy lopással vádolt fiúval Dakkában

A 17 éves Mohammad Raja a negyedik áldozat öt héten belül, akit megkínoznak, miután lopással vádolják Bangladesben.

A főváros, Dakka egyik külvárosában lévő otthona előtt találtak rá Rajára, összevissza verve. Súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ám életét az orvosok már nem tudták megmenteni.

A bolti eladóként dolgozó fiatal fiú családja szerint az egyik szomszédjuk vette fel őt munka után, aki azt állítja, hogy Raja ellopott egy mobiltelefont. Raját a rendőrség szerint megkínozták, mikor rátaláltak, teste tele volt sebekkel és zúzódásokkal. Három gyanúsítottat már őrizetbe vettek, vizsgálat indult az ügyben.

Ugyan Bangladesben nem ritka, hogy a tolvajokat meglincselik, az utóbbi időben elszaporodtak a Rajáéhoz hasonló esetek. Július 8-án egy 13 éves fiút kínoztak meg az ország északkeleti részén fekvő Szilhetben. Samiul Alam Rajont megkötözték és fémrúddal verték, a jelenetet pedig felvették és közzétették a közösségi oldalon. A felvételen hallani, ahogy a támadók nevetnek és a fiún gúnyolódnak, miközben ő kegyelemért és egy pohár vízért könyörög. Meg kellett halnia, mert azzal vádolták, hogy ellopott egy riksához csatolt vontatót.

A történtek után tömegek vonultak az utcára, a hatóságok pedig 13 embert vettek őrizetbe a történtek után - írja a CNN.

Augusztus 3-án a Banglades délnyugati részén fekvő Khulnában öltek meg egy 12 éves kisfiút. A főnöke végzett vele, amiért a kisgyerek felmondott és egy másik autószerelő műhelyben vállalt munkát.

Egy nappal később a bangladesi lapok a 10 éves Robiul Awal haláláról cikkeztek. Agyonverték, és a szemeit is kiszúrták. Állítólag halat lopott.

Azt nem tudni, hogy Rakib vagy Awal halálával kapcsolatban letartóztattak-e bárkit.

Az egyik bangladesi gyermekvédő szervezet statisztikája szerint 2015 első hét hónapjában 191 gyermeket öltek meg a dél-ázsiai országban, tavaly ugyanekkor ez a szám 146 volt, 2013-ban pedig 128.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.