Brutális gyilkosság Jersey szigetén

Egyelőre megmagyarázhatatlan dráma színhelye volt vasárnap délután St Helier, a legnagyobb és legnépesebb Csatorna-sziget, Jersey fővárosa.

Amit tudni lehet, hogy a rendőrség letartóztatott egy 30 éves férfit, akit összefüggésbe hoznak két különböző család összesen hat tagjának, egy férfinek, két nőnek és három gyermeknek a megkéselésével egy St Helier-i lakásban. A férfit magát is megműtötték a Jersey General Hospital kórházban, állapota súlyos, de nem életveszélyes. Kihallgatása még nem kezdődhetett meg, mert az orvosok mélyaltatásban tartják.
    
Az általában jómódú emberek lakta sziget lakosságát megdöbbentette a példátlan bűncselekmény. Még a helyi rendőrséget is „rettenetesen megrázták a történtek”, nyilatkozta a főparancsnok, Stewart Gull.

Gullt, az egy hónappal ezelőtt Jerseyre érkezett rendőri vezetőt, jól ismerik a tévénézők és újságolvasók, mert ő vezette a nyomozást a 2006-ban meggyilkolt öt ipswichi prostituált ügyében. Előbb a londoni lengyel nagykövetség, majd a rendőrség is megerősítette, hogy legalábbis az egyik meggyilkolt család és a késeléssel gyanúsított férfi lengyel, a további áldozatok, egy asszony és egy kislány valószínűleg kettős, lengyel és Jersey-i állampolgárok voltak. A nyugati világ egyik legbékésebbnek nevezett pontján elkövetett tragédia áldozatait és elkövetőjét egyelőre nem hozták összefüggésbe korábbi bűncselekményekkel. Nem világos még a két család között fennálló kapcsolat sem.
    
A Jersey fővárosába sietett tudósítóknak nyilatkozó sokkolt helybéliek elmondták, milyen drámai látvány volt, amint a helyszínre kihívott mentősök egymás után hozták ki az utcára, majd szállították el a vérben úszó két szőke kislányt. A többi elhunytat hírek szerint a viktoriánus sorházban kialakított lakáson kívül találták meg. Az egyik nő még élt és segítségért kiáltozott, amikor a mentők és a rendőrség megérkezett, ám a kórházban elvégzett műtét ellenére belehalt sérüléseibe.  Hétfő délután még folyt a helyszínelés. A rendőrség egyelőre nem kívánt találgatásokba bocsátkozni a brutális gyilkosság indítékával kapcsolatban.

Jersey szigetén négyezer lengyel él, akik közül a legtöbben szállodákban és farmokon dolgoznak. A sziget hírneve ellenére sokan küszködnek pénzügyi nehézségekkel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.