Brüsszel két ügyben elengedi a magyar kormányt

Az Európai Bizottság a különadó és az ügyáthelyezés kérdésében kielégítőnek találta a magyarok válaszát, a politikai hirdetések kérdéséről még tárgyalnak.

Az Európai Bizottság kielégítőnek találta a magyar kormány válaszát a nemzetközi bíróságok által kiszabott esetleges fizetési kötelezettség után kivetendő különleges adóval és az ügyáthelyezéssel kapcsolatban, és most várja a konkrét lépéseket a kormány részéről.

A politikai hirdetésekkel kapcsolatban a bizottság szerint van előrelépés, de még nem elegendő, ezért további tárgyalásokat folytatnak a magyar féllel az ügyben - tudtuk meg bizottsági forrásból pénteken.

Ez azt jelenti, hogy a negyedik alkotmánymódosítással kapcsolatban az Európai Bizottság által kifogásolt három pontból kettőben megegyezés születik, a harmadik kérdésben is szintén a megegyezés a cél, ebben sem lépnek tovább a kötelezettségszegési eljárás megkezdése felé.

Úgy tudjuk, a bizottság hamarosan négy levelet is küld Budapestre, hármat az úgynevezett adminisztrációs levelezés keretében, a negyediket a Martonyi János külügyminiszter által múlt héten jelzett levélre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.