Brüsszel beint: nem függesztik fel Deutsch mentelmi jogát

Az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülése csütörtökön elutasította azt kérelmet, hogy rágalmazás miatt indított büntető eljárás miatt függesszék fel Deutsch Tamás magyar néppárti EP-képviselő mentelmi jogát.

A magyar igazságügyi hatóságok tavaly nyáron kérték Deutsch Tamás mentelmi jogának felfüggesztését, miután Budapesten rágalmazás miatt büntető eljárás indult az EP-képviselő ellen. Azzal vádolta egy magánszemély, hogy 2010. március 25-én megrágalmazta őt a Klubrádiónak adott interjúban, valótlanságokat állítva múltjáról.

Az EP jogi bizottsága hétfőn úgy foglalt állást - és ezt a csütörtöki plenáris ülésen jóváhagyták -, hogy Deutsch Tamás az EP-képviselői munkáját végezte, amikor a szóban forgó interjúban hangot adott véleményének. Ezért a hatályos törvények szerint Magyarországon őt ugyanolyan mentelmi jog illeti meg, mint a magyar országgyűlési képviselőket.

Deutsch Tamás az MTI-nek elmondta, hogy az őt feljelentő magánszemély Boros Imre, az előző Orbán-kormány egykori minisztere, akiről olyan iratok kerültek nyilvánosságra, amelyek Borosnak az előző rendszer titkosszolgálatához fűződő kapcsolatát támasztották alá. Deutsch egy más vonatkozású ügyben adott interjút tavaly márciusban a Klubrádiónak, és abban hangzott el utalás Boros személyére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.