Brit férfit vádolnak egy hongkongi kettős gyilkossággal

Két nő meggyilkolásával vádolják azt a 29 éves brit férfit, akit Hongkongban tartóztattak le. A hongkongi rendőröket helyi idő szerint vasárnap hajnali 3 óra 42 perckor hívták ki Van Csaj kerületbe, ahol két női holttestet találtak. A rendőrök ezután tartóztatták le az angol Rurik Jutting-ot, akinek mobiltelefonját még vizsgálják South China Morning Post szerint. A gyanúsított a Bank of America, amerikai bank vállalati és befektetési banki részlegénél, a Merrill Lynch-nél dolgozott korábban. A brit külügyminisztérium megerősítette, hogy letartóztattak egy brit állampolgárt Hongkongban.

A két meggyilkolt nő egyike 25 és 30 év közötti volt, testén szúrt sebeket találtak, a torkát pedig elvágták. A másik, nyaksérüléseket szenvedett nő a kerületi parancsnok helyettes szerint már egy ideje halott volt, az ő holttestére az erkélyen, egy bőröndben találtak rá. A helyiek szerint a nők prostitúcióból éltek, a feltételezések szerint ázsiaiak vagy délkelet-ázsiai származásúak lehettek - írja a BBC.

A rendőrség egy kést és kisebb mennyiségű kokaint is talált a J Residence nevű bérházbeli lakásban, ami Hongkong egy gazdag részén található, és a brit portál szerint népszerű a pénzügyi szektorban dolgozó szakemberek körében.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.