Brexit: egyszerűen hagyják figyelmen kívül, mit akar a nép!

Egy brit munkáspárti képviselő azt javasolja, egyszerűen hagyják figyelmen kívül az uniós kilépésről szóló népszavazás eredményét, hiszen az nem ügydöntő népszavazás volt.
David Lammy munkáspárti parlamenti képviselő azzal a felszólítással fordult képviselőtársaihoz, hogy hagyják figyelmen kívül az EU-tagságról tartott népszavazás eredményét - idézi a The Independent című brit lapot a Privátbankár.

A politikus arra kérte a londoni törvényhozást, hogy „vessen véget ennek az őrületnek", és utasítsa el az Európai Unióból való kilépésre vonatkozó döntést. Twitter-üzenetében azzal érvel, hogy a népszavazás eredménye semmire sem kötelezi a parlamentet, mert az csupán véleménynyilvánítás volt. Szerinte a szuverén parlamentnek kell döntenie, mert a szavazók nem is tudták, hogy mire szavaznak.

Hogy megakadályozza a Brexitet, a kormánynak csak annyit kell tennie, hogy nem tesz semmit - állapítja meg a The Independent, amely szerint ha - mint valószínű - a kilépés mellett kampányoló Boris Johnson lesz a miniszterelnök, várhatóan a kormányt is a Brexitet támogató híveivel tölti fel, s ők nem akadályozzák majd meg az ország kilépését az Európai Unióból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.