Breiviket másolta a lengyel bombagyáros

A lengyel Központi Nyomozó Hivatal őrizetbe vett egy 20 éves férfit, aki robbanószerkezeteket készített. A lengyel-szlovák határon fekvő Muszynában élő férfi - akárcsak Anders Behring Breivik, az oslói merénylő - műtrágya készítéséhez szükséges alapanyagokat használt fel a robbanószerkezetek elkészítéséhez.

Dariusz Nowak, a kis-lengyelországi vajdasági rendőrség szóvivője közölte, hogy egy, az interneten elhelyezett videofelvétel alapján jutottak a bombagyáros nyomára. A felvételen, amelyet maga helyezett el a világhálón, egy pokolgép felrobbantása látható egy erdőben.

A férfi garázsának átkutatása során a rendőrség két robbanószerkezetet talált, valamint a bombák előállításához szükséges alapanyagokat. Köztük olyat, amelyet a műtrágyához használnak, valamint amatőr gyújtószerkezeteket. A férfit 6 hónaptól 8 évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti.

A múlt héten vették őrizetbe a kis-lengyelországi vajdaság székvárosában, Krakkóban a 38 éves Rafal K.-t, aki beismerte, hogy házilag készített robbanószerkezetekkel négy robbantást hajtott végre a városban. A detonációkban öten sérültek meg. A férfi által bérelt garázsban tárolt alapanyagokból a rendőrség szerint 100 robbanószerkezetet lehetett volna előállítani. (hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.