Botrány a Szentföldön: Bieber kontra Bibi

Kínos politikai ügy keveredett Justin Bieber izraeli látogatásából. Állítólag az izraeli miniszterelnök találkozni szeretett volna a kanadai popsztárral, a Gázai övezetből kilőtt rakéták miatt rettegésben élő izraeli tinédzserek társaságában. Bieber kitért a lehetőség elől. Vagy nem is? Netanjahuék szerint Bieber kért találkozót, majd meghátrált.

Botrány övezi Justin Bieber 17 éves kanadai popsztár izraeli látogatását. Az énekes Tel Avivban adott koncertet csütörtökön 21 ezer sikoltozó rajongó előtt, ám addig - mint hithű keresztény - városnézéssel, országjárással akarta tölteni az idejét. Ám a híresen agresszív izraeli sajtó és a paparazzók a nyomában voltak, egy pillanatra sem hagyták magára, így aztán Bieber a szállodaszobájába zárta be magát. "Szégyelljétek magatokat!" üzente egy tweet-üzenetben a sztár a fotósoknak.

Ráadásul kellemetlen összeszólalkozásba keveredett Bieber stábja az izraeli miniszterelnöki hivatallal - persze csak a sajtón keresztül. Nem jött létre a találkozó Bieber és Benjamin Netanjahu (becenevén Bibi) között, mert Bieber állítólag nem járult hozzá, hogy a találkozón a palesztin rakéták által traumatizált Dél-Izraelben lakó gyerekek is jelen lehessenek. Netanjahu hivatala szerint Bieber kérte a találkozót a kormányfővel, és amikor Netanjahu azt javasolta, hadd vegyenek részt a gyerekek is az eseményen, a kanadai sztár meggondolta magát. Bieber stábja szerint azonban az izraeli kormányfő kérte a találkozót.

Justin Bieber 21 ezer rajongó előtt lépett fel Tel Avivban
Pop star Justin Bieber performs during a concert in Tel Aviv April 14, 2011. REUTERS/Nir Elias (ISRAEL - Tags: ENTERTAINMENT)

A csütörtök esti koncert után egyébként Bieber egyenesen Jeruzsálembe hajtatott. Éjszaka megnézte a holokauszt szörnyűségeit feldolgozó Jad Vasem múzeumot, majd hajnali háromkor ellátogatott a Siratófalhoz.

A palesztinbarát bojkott miatt nemrég Elvis Costello, a Pixies, a Klaxons és a Gorillaz Sound System is lemondták az izraeli fellépést. Gadi Jaron, a Bieber-koncert promótere egy rádióinterjúban közölte: ő sem tudott semmilyen Bieber-Bibi találkozóról, de szerinte rossz ötlet lett volna. Mint mondta, óriási a nyomás a művészeken, hogy ne lépjenek fel Izraelben, épp ezért a szervezők keményen dolgoznak azért, hogy az előadók megismerjék Izraelt, és ne csak egy "politikai helyet" lássanak benne.

(BBC/Jerusalem Post)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.