Botokkal támadtak az arany után kutató geológusokra

A Talas Copper Gold dél-afrikai és brit vegyes vállalkozás hétfőn közölte, hogy biztonsági menedzserét súlyosan bántalmazták, amikor kimenekült a kirgizisztáni Talasz tartományban lévő kutatótábor égő épületéből.

Botokkal és gyújtópalackokkal felfegyverzett lovasok támadták meg aranylelőhely után kutató dél-afrikai geológusok táborát Kirgizisztánban. A Talas Copper Gold dél-afrikai és brit vegyes vállalkozás hétfőn közölte, hogy biztonsági menedzserét súlyosan bántalmazták, amikor kimenekült a Talasz tartományban lévő kutatótábor égő épületéből. A cég arany után kutat a közép-ázsiai egykori szovjet tagköztársaságban.

Az eset szombat hajnalban történt, mintegy tíz lovas felgyújtotta a tábor több épületét. A társaság négy területre kapott koncessziós feltárási engedélyt, 2005 és 2010 között 15 millió dollárt fektetett be, és további 2,5 millió dollárt szándékozik beruházni idén az országban. Ez év márciusában hasonló támadás érte ugyanebben a tartományban.

Almazbek Atambajev kirgiz kormányfő, aki indul az elnökválasztáson, júniusban azt mondta, hogy kormánya megszünteti a korrupciót a bányaiparban, hogy biztonságban legyen az eddig feltáratlan területek kiaknázásából származó jövedelem.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.