Bot nélkül jár Kim Dzsong Un

forrás: KCNA / MTI/EPA
Az észak-koreai média fotókat tett közzé vezetőjéről, amint az bot nélkül sétál egy katonai találkozón – írja a BBC. A Kínai Kommunista Párt első számú vezetőjéről szerdán közölt képeket a Rodong Sinmun nevű lap. Az észak-koreai hírügynökség, a KCNA szerint Kim Dzsong Un hétfőn és kedden vett részt egy katonai eseményen, ahol katonai parancsnokokkal fényképezkedett. Az eseményre jobbkeze, a magas rangú vezető, Hvang Pjong kísérte el.

Kim Dzsong Un egészségével kapcsolatban sok rémhír röppent fel az elmúlt hónapokban. Októberben hat hétnyi nyilvánosságtól való elvonulás után lehetett újra látni, az akkori eseményen bottal a kezében jelent meg. A dél-koreai hírszerzés úgy tudja, a vezetőnek bokaműtétje volt.

forrás: KCNA / MTI/EPA

Korábban felmerültek olyan hírek is, mi szerint köszvénytől szenved, vagy csípőproblémái vannak. Szeptemberben vagy októberben állítólag egy csapat európai orvos utazott Pekingbe, hogy megoperálják a vezetőt.

A diktátor betegsége miatt múlt hónapban nem vett részt a kommunista párt alapításának 69. évfordulója alkalmából tartott állami rendezvényen sem.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.