Bosznia-Hercegovina százezres migránsáradatra készül

Akár 100 ezer migráns is érkezhet Bosznia-Hercegovinába, ha az Európai Unió lezárja a határait - jelentette ki Sifet Podzic, a boszniai parlament védelmi és biztonsági bizottságának elnöke csütörtökön Szarajevóban a Nezavisne Novine című boszniai lap beszámolója szerint.
Hozzátette, a hatóságok készen állnak arra, hogy a migránsválság esetleges boszniai kihívásaira reagáljanak, probléma adódhat viszont akkor, ha óriási tömegek érkeznek egyszerre az országba.

A migránsválsággal összefüggésben Izet Nizam, a boszniai védelmi minisztérium külföldiekért felelős irodájának igazgatóhelyettese kijelentette, hogy egyelőre megtiltották az idegenforgalmi utalványok kiadását az országban a napokban történt visszaélések miatt. Emlékeztetett arra, hogy kedden tíz szíriai állampolgár érkezett a boszniai fővárosba a menetrend szerinti Isztambul-Szarajevó légi járattal. A szírek érvényes turistavízummal rendelkeztek, amelyeket az egyesült arab emírségekbeli Abu-Dzabiban, a boszniai nagykövetségen állították ki egy szarajevói hotel érvényes idegenforgalmi utalványai alapján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.