Bosszúpornó miatt repült a bukaresti alpolgármester

Az ellene indult médiahadjáratot okolva lemondott hivataláról Tudor-Tim Ionescu, a román főváros múlt héten megválasztott alpolgármestere.

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) színeiben mandátumot szerzett fiatal politikust múlt csütörtökön választották meg Bukarest egyik alpolgármesterévé. Szinte azonnal kitört a botrány, több petíció is indult a leváltása érdekében. Előkerült ugyanis egy 2011-es videofelvétel, amelyen Ionescu maszturbál, miközben a kedvese, Oana Zavoranu nevét ismételgeti. A filmet a nő – egy népszerű román szappanopera szereplője – korábbi férje hozta nyilvánosságra. A Pepe művésznéven ismert Nicolae-Ionut Pascu énekes így akarta megbosszulni, hogy volt felesége megcsalta.

A filmet Ionescu emailen küldte el Zavoranunak, nem tudván, hogy a nő elektronikus levelezéséhez az akkor még aktuális férje is hozzájuthat. Az emailszervert az énekes cége bérelte, így Pepe arra hivatkozhatott, hogy a filmet nem ellopta, hanem a „saját szerverén” találta. Nyilvánosságra ezzel együtt sem hozhatta volna a felvételt, de végül sikerült megkerülnie a törvényt: a lemezre írt filmet kukába dobta, és a helyszínt „kiszivárogtatta” szennylapoknak.

Hétfői közleményében a távozó alpolgármester hangsúlyozta: egy magánéleti epizód, „amely csakis mások indiszkréciója nyomán válhatott nyilvánossá, és amely harmadik személyeknek nem okozott semmiféle kárt”, nem kellene derékba törjön egy politikai pályát. – Nem hiszem, hogy egy szabad és demokratikus társadalomban valakit meg lehet végérvényesen bélyegezni, és el lehet tiltani a közügyektől egy intim szférába tartozó esemény miatt – írta, egyúttal sejtetve, hogy noha ebben az ügyben ő az áldozat, pártja kihátrált mögüle.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.