Börtönbe mehettek a fegyverrel lövöldöző kisfiú szülei

Vádat emeltek egy hároméves kisfiú szülei ellen, aki egy héttel ezelőtt fegyvert sütött el egy szállodai szobában az Új-Mexikó állambeli Albuquerque-ben, amivel megsebesítette apját és várandós anyukáját.

A lövöldözés múlt szombaton történt. Súlyos testi sértést nem okozó gyermekbántalmazás miatt emeltek vádat a gyerek szülei ellen. A fiú anyja kézitáskájából vette elő a 45-ös kaliberű, félautomata pisztolyt és elsütötte azt. A lövés az apát és nyolc hónapos terhes anyát is eltalálta.

CNN szerint a pisztolyt az incidens napján vásároltak az anya számára. A vád szerint a szülők gyerekeik biztonságának és egészségének teljes semmibevételével jártak el, mert a fegyvert nem zárták el biztonságos helyre, ráadásul az apa ellen szövetségi eljárás is folyhat, mert börtönviseltként nem férhetett volna hozzá lőfegyverhez.

A fegyvert elsütő gyermek és húga az eset után ideiglenes gyámsági felügyelet alá került, a szülőket pedig a kórházi ellátás után őrizetbe vették.

Mindkét szülőt pénteken helyezte fogdába a rendőrség. A bíróság 15 ezer dolláros óvadékot állapított meg mindkettejük esetében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.