Börtönbe kerül Traian Basescu öccse

Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Constanta megyei táblabíróság Traian Basescu volt román államfő fivérét.

Az ügyészek szerint Mircea Basescu 250 ezer euró kenőpénzt kapott, hogy akkor még hivatalban lévő bátyja révén közbenjárjon a constantai alvilág egyik tagja, Sandu Anghel érdekében, és elérje, hogy szabadon engedjék a vizsgálati fogságból, illetve az ügy bírósági szakaszában enyhébb büntetést kapjon.

Marian Capatana, aki az ügyben a közvetítő szerepét látta el, három évet tölthet a rácsok mögött. Noha az ügyészek a kiszabható legnagyobb büntetést, hétévi börtönt kértek, a táblabíróság helybenhagyta a törvényszék alapfokú döntését.

Traian Basescu korábban azt nyilatkozta, hogy bízik öccse ártatlanságában, és nem tudott az állítólagos közbenjárási kísérletről. Azt az ügyészeknek sem sikerült bizonyítaniuk, hogy Mircea Basescu valóban megpróbálta volna teljesíteni a megvesztegetőnek tett ígéretét.

A volt államfő csütörtökön Facebook-oldalán közölte: nem kommentálja a jogerős bírósági határozatot. Annyi jegyzett meg csupán, hogy a táblabíróság döntése „legalább nem szól fizetési kötelezettségről is”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.