Börtönbe küldhetik a férfit, aki letépte a fejkendőt egy muzulmán nő fejéről

Börtönbe küldik azt a férfit, aki letépte a hidzsábot egy nőről tavaly decemberben a Southwest Airlines egyik járatán azzal a felkiáltással, hogy „Ez itt Amerika!”.

A 37 éves Gill Parker Payne Chicagóból Albuquerque-be tartott tavaly december 11-én, amikor nem sokkal a landolás előtt belekötött egy utastársába. A férfi felszólította a muzulmán nőt, hogy vegye le a vallási okból viselt fejkendőjét, mert „Ez itt Amerika”. A nő nem engedett neki, ezért Payne letépte a fejéről a hidzsábot.

A férfi pénteken a szövetségi bíróság előtt bűnösnek vallotta magát abban, hogy erőszakkal próbált megakadályozni valakit vallásának szabad gyakorlásában, s ezért egyéves börtönbüntetésre és 100 ezer dolláros büntetés megfizetésére ítélhetik – írja a The Mirror.

Az eset néhány héttel a San Bernardinó-i vérengzés után történt, és csak egyike azoknak a támadásoknak, melyek muszlim vallású utasokat értek abban a hónapban különböző repülőjáratokon.

Mint emlékezetes, 2015. december 2-án a kaliforniai San Bernardinóban egy szélsőséges iszlamista házaspár 14 embert megölt és 22 másikat megsebesített egy céges partin. A merénylőket a rendőrök lelőtték. Az eset után szerte az Egyesült Államokban fellángolt az iszlamofóbia, sok muzulmánt ért atrocitás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.