Bőröndben akartak átcsempészni egy nyolcéves gyereket a határon

Bőröndben akartak átcsempészni egy nyolcéves kisfiút Marokkó és Ceuta, az észak-afrikai spanyol enklávé határán – közölte a spanyol sajtó pénteken.

A beszámolók szerint a tarajali határátkelőhöz egy fiatal, 19 éves nő érkezett gurulós bőröndjével, és a határőröknek feltűnt, hogy rendkívül ideges. Azt feltételezték, hogy drog van nála, ezért csomagját elvették és átvilágították. Meglepetésükre egy összekuporodott emberi alak rajzolódott ki a monitoron. A határőrök azonnal kinyitották a poggyászt, amelyből egy sovány, fekete kisfiú dugta ki a fejét és franciául azt mondta: "Abounak hívnak!"

A bőröndön egyáltalán nem volt szellőzőnyílás, de a gyereknek semmi baja nem lett. A hatóságok a Vöröskereszt gondjaira bízták. Kiderült, hogy Elefántcsontpartról jött, és nem ismeri a nőt, aki csomagként szállította őt.

A fiatal nőt őrizetbe vették, nem tett vallomást.

Másfél órával azután, hogy a kisfiút megtalálták a bőröndben, ugyanannál az átkelőnél megjelent egy középkorú férfi, szintén Elefántcsontpartról. A határőrök kikérdezték, és amikor megmutatták neki Abou fotóját, elismerte, hogy az ő fia. A férfi a Kanári-szigeteken él, ahova magával akarta vinni a gyereket is.

A hatóságok feltételezik, hogy fizetett a fiatal nőnek, ezért mindkettőjüket embercsempészettel gyanúsítják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.