Bordélyba, munkára vagy szervért visznek

A gazdasági válság miatt kényszermunkára foghatják azokat a nőket, akiket korábban esetleg szexuális szolgáltatásra kényszerítettek volna. A bolgár bűnözők különösen aktívak; Európában csak Oroszország és Ukrajna előzi meg Bulgáriát az EU piacára irányuló emberkereskedelemben.

Európában csak Oroszország és Ukrajna előzi meg Bulgáriát az EU piacára irányuló emberkereskedelemben – mondták el kedden a szófiai belügyminisztériumban. A kerekasztal-beszélgetésen elhangzott, hogy az EU piacán a bolgár bűnözőket csak az albán maffia veri ebben a jövedelmező üzletágban.

A bolgár illetékesek arra számítanak, hogy a szexuális rabszolgaságra kivitt személyek aránya csökken. Ugyanis feltételezik, hogy a gazdasági válság miatt egyre több személy kerülhet a gazdag országokba inkább kényszermunkásként. A bolgár helyettes főügyész szerint egyre súlyosabb gond a szervkereskedelem – olyanokat szállítanak külföldre, akiktől ott szerveket vesznek ki. Sőt, a bulgáriai emberkereskedelemben megjelent a magzatimport: terhes nőket visznek az unió tehetősebb államaiba, azzal, hogy ott eladják a megszületett gyereket.

Az áldozatok nyolcvan százaléka gyerek és fiatal. A kerekasztal résztvevői az iskolai felvilágosító munkában látják a megoldást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.