Lebombázták Nigéria egyik városát

A Vöröskereszt szerint legalább 63-an, más források szerint majdnem százan haltak meg a másfél órás támadásban, a lakosok közül sokan elmenekültek.

Sorozatos bombatámadás érte az észak-nigériai Damaturu városát péntek este, középidő szerint fél hatkor. A kilencven percen át tartó támadásban legalább hatvanan meghaltak, helyi források szerint viszont 92 holttestet tettek közszemlére a hullaházban. A sebesültek száma több százra rúg,őket kórházban ápolják, írja a BBC.

A szemtanúk szerint a bombák irányított támadásban, több célpontra hullottak, főként az állami rendőrség körzetében, de fegyveresek lövöldöztek a városban is az éjszaka. Többször összecsaptak a biztonsági erőkkel és nyolc katolikus templomot is felgyújtottak. Ezután egy hármas öngyilkos merénylet következett a katonák által lakott körzetben.

A támadás teljesen váratlanul érte a várost, a lakosok közül sokan elmenekültek. A csapást valószínűleg a Boko Haram (a Nyugati Oktatás Ellen) nevű iszlamista szervezet hajtotta végre, válaszul egy korábban a rendőrség által a szomszéd váosban végrehajtott támadásra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.