Bombát találtak az Air France egyik járatán

473 emberrel a fedélzetén kényszerleszállást hajtott végre az Air France légitársaság egyik utasszállítója a kenyai Mombasában, miután a mosdójában pokolgépet találtak. Két embert őrizetbe vettek.

A Boeing 777-es, az Air France 463-as járata Mauritiusról tartott Párizsba 459 utassal és 14 fős személyzettel a fedélzetén. Az utasszállító a mombasai repülőtéren hajtott végre kényszerleszállást. Az első hírek még csak arról szóltak, hogy gyaníthatóana pokolgépről van szó, aminek a tényét később a kenyai hatóságok is megerősítették. A pokolgépet a tűzszerészek detonálták.

A november 13-i párizsi merényletsorozat óta ez volt a harmadik Air France-gép, amelynek kényszerleszállást kellett végrehajtania
A november 13-i párizsi merényletsorozat óta ez volt a harmadik Air France-gép, amelynek kényszerleszállást kellett végrehajtania
Joseph Okanga / Reuters

Mombasában az utasokat evakuálták a repülőgépről és biztonságos helyre szállították, hatot pedig kihallgattak közülük, így azt a férfit is, aki a pokolgépet megtalálta az a repülőgép mosdójában, és szólt is a személyzetnek az időzítővel ellátott csomagról – írja egy névtelenséget kérő kenyai tisztségviselőre hivatkozva a New York Times. Két utast őrizetbe vettek, de a felelősséget egyelőre senki nem vállalta az ügyben.

Az egyik utas az Independentnek azt nyilatkozta, hogy a repülőgép nagyon lassan ereszkedni kezdett, ezért sejtették, hogy valami nincs rendben. De azt hittük, hogy csak valami technikai probléma van. De valójában nem az volt." .Benoit Lucchini méltatta az Air France legénységét, akik „csodálatosan viselkedtek”, végig nyugtatgattak mindenkit.

Az utasokat biztonságos helyre szállították
Az utasokat biztonságos helyre szállították
Joseph Okanga / Reuters

Az Air France is megerősítete, hogy a mosdójában talált „anyagot” a kenyai hatóságok vizsgálják, a Mombasában ragadt utasokért pedig helyettesítő gépet küldenek. A repülőgép helyi idő szerint 12 óra 37 peckor hajtott végre kényszerleszállást a mombasai Moi Nemzetközi Repülőtéren. Menetrend szerint 17 óra 50-kor kellett volna megérkeznie a párizsi De Gaulle-ra.

A november 13-i párizsi merényletsorozat óta az Air France-nak ez már a harmadik gépe, amelynek kényszerleszállást kell végrehajtania valahol, de az Egyesült Államokból Franciaországba tartó két korábbi járat egyikén sem volt bomba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.