Bombariadó miatt kiürítették az Eiffel-tornyot

A tornyot üzemeltetető társaság este negyed kilenc után pár perccel névtelen telefonálótól kapott figyelmeztető hívást. A rendőrség mindent tüzetesen átvizsgált, de robbanószerkezetet nem találtak.

Bombariadó miatt kiürítették Párizs egyik legfőbb turista látványosságát, az Eiffel-tornyot és a Mars-mezőt. A tornyot üzemeltetető társaság este negyed kilenc után pár perccel névtelen telefonálótól kapott figyelmeztető hívást. Ennek nyomán, röviddel kilenc óra előtt jelentős rendőri erők vonultak ki és kezdték meg a terület kiürítését és átvizsgálását - közölte a párizsi rendőrség.

Mintegy 25 ezer ember tartózkodott ebben az időpontban a környéken. A biztonsági övezet kijelölése után a turisták egy részét, mintegy ezer embert a Szajna rakpartjaira terelték, a többieket megpróbálták hátrébb szorítani a Mars-mezőn, megakadályozandó a kíváncsiskodók visszaszállingózását.

A riadó után az Eiffel-torony közvetlen környéke továbbra is zárlat alatt állt, a szerkezet köre kordont vontak, és kutyás rendőrök vizsgálták át tüzetesen a területet, de bejelentésük szerint három óránnyi kutatás után sem találtak robbanószerkezetet az Eiffel-toronyban és a környékén sem.

Kedden késő este a párizsi gyorsvasút (RER) egyik állomását (Saint-Michel) is kiürítették a főváros központjában egy névtelen telefonos fenyegetés nyomán: e szakaszon egy időre megbénult a forgalom, de a megálló rendőrségi átvizsgálása után helyreállt a helyiérdekű vasúti közlekedés.

Augusztus 2. és szeptember 15 között a hatóságok több olyan helyszínen is szigorítottak a biztonsági intézkedéseken, amelyeket szívesen látogatnak az országba érkező turisták, válaszul az al-Kaida terrorszervezet észak-afrikai szárnyának fenyegetéseire - jelentette a bombariadó kapcsán a TF1 francia közszolgálati televízió.

Párizs, 2010. szeptember 15.

Rendőrök zárják körül az Eiffel-tornyot Párizsban 2010. szeptember 14-én, miután bombariadó miatt kiürítették a környéket, egy ismeretlen telefonáló által megnevezett bombatámadás célpontját. (MTI/EPA/IAN LANGSDON)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.