Bombamerénylet Mogadishuban

Valószínűleg az al-Sabaab terrorszervezet követte el a pokolgépes merényletet a szomáliai fővárosban.

Legkevesebb hat ember meghalt és tizenöten megsebesültek Mogadishu központjában, amikor bomba robbant egy szállodánál. A Reuters jelentése szerint a pokolgépet egy, a hotel előtt parkoló autóban rejtették el, a BBC viszont úgy tudja, hogy az épületben is volt egy detonáció. Négy rendőr van az áldozatok között. A halottak száma tovább nőhet, mert néhány sérült állapota életveszélyes.

A szálloda az elnöki palotától a reptérre vezető út mellett fekszik. Nagyon sok politikus jár erre, ezért ez az egyik legjobban őrzött útszakasz.

Bár még senki sem vállalta magára a merényletet, valószínűleg az al-Sabaab nevű terrorszervezet állhat a hátterében. Az al-Kaida hálózatához tartozó iszlamista csoport az elmúlt hónapokban, péntekenként több támadást is végrehajtott ENSZ-irodák, éttermek és más létesítmények ellen.

Mogadishuból és Szomália nagyobb városaiban 2011-ben, az Afrikai Unió ENSZ-mandátummal működő egységeinek segítségével kiszorították ugyan őket, de az ország déli részén még több várost és vidéki települést az ellenőrzésük alatt tartanak.        

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.