Bombafenyegetés miatt evakuálták az Eiffel-tornyot

A toronyban ezernégyszázan voltak, amikor az antiterrorista erők mindenkit kiparancsoltak.

Bombafenyegetés miatt szombat este a francia antiterrorrista erők kiürítették az Eiffel-tornyot. Az emblematikus párizsi épületben 1400 látogató volt, amikor este hét körül a hatóságok szóltak, hogy mindenkinek távoznia kell - beleértve a biztonságiakat, ami hasonló esetben is szokatlan lépésnek számít.

A tornyot ezután hermetikusan körülzárták, és detektorokkal, illetve bombakereső kutyákkal vizsgálták át. Úgy tudni, egy névtelen telefonáló jelentkezett merénylőként azzal, hogy robbanószerkezetet helyezett el az 1889-es világkiállításre készült 324 méter magas épületben. (Maga a torony háromszáz méteres, a rázerelt antenna pedig huszonnégy.) 

A tornyot átlagosan egyszer ürítik ki terrorfenyegetés miatt, 2011-ben azonban kétszer is volt rá példa: az egyik tavalyelőtti esetben egy gyanús csomag volt az oka, hogy négyezer látogatót evakuáltak az épületből.

Szombaton a torony végül három órán át volt lezárva, mielőtt este tíz körül újra átadták volna a látogatóknak. Franciaországban január óta magasabb biztonsági készültség van hatályban a szélsőséges iszlamisták elleni mali beavatkozás miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.