Bombafenyegetés miatt szállt le egy repülőgép Szingapúrban

A Singapore Airlines San Franciscoból érkező járata kényszerleszállást hajtott végre vasárnap a szingapúri Changi reptéren.

A légitársaság a kiadott közleményében nem árult el részleteket arról, hogy hogy kapták a fenyegetést, vagy hogy milyen intézkedéseket tettek a járat biztonsága érdekében. Azt írták, hogy az esetet jelentették a hatóságoknak - számolt be a Guardian. „Sajnáljuk, de biztonsági okokból nem áll módunkban részleteket elárulni” - áll a közleményben. 

A SQ001 számú járat biztonságosan földet ért szingapúri idő szerint dél körül, az utasok kiszállítását azonban csak 1 óra 30 perckor kezdték meg - közölte az állami kézben lévő Channel NewsAsia.

Az utasoknak közel két órát kellett várniuk a csomagjaikra. A szingapúri rendőrség közleményében arról tájékoztatott, hogy elvégezték a szükséges biztonsági ellenőrzéseket, de semmi gyanúsat nem találtak a fedélzeten vagy az utasoknál.  

A rendvédelmi hatóságoknál magas a készültségi szint az Iszlám Állam által közelmúltban végrehajtott terrortámadások miatt.

November 13-án végrehajtott, 130 áldozatot követelő párizsi merényletsorozatot is az Iszlám Állam vállalta magára, akárcsak az Egyiptomban lezuhant orosz gép elleni támadást. Utóbbi 224 emberrel a fedélzetén zuhant le a múlt hónapban.

A Turkish Airlines New Yorkból Törökországba tartó járatát átirányították a kanadai Halifaxba egy bombafenyegetés miatt - számolt be a kanadai rendőrség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.