„Bomba” miatt fordult vissza a Lufthansa gépe

A német légitársaság Isztambulból Frankfurtba tartó járata vasárnap reggel visszafordulni kényszerült a török nagyvárosba, miután a pilóta gyanús hangokat hallott a gép rakodóteréből.

Az Airbus A321-es típusú gép biztonságosan landolt az isztambuli Atatürk Repülőtéren 50 perccel a felszállás után. Az utasok azonnal elhagyták a gépet. A leszállás előtt a pilóta arra kérte a földi irányítókat, rendeljenek el bombakeresést a gépen.

Miután a gép leszállt, a rendőrség átkutatta a pilótafülkét és a rakomány egy részét. Az Independent azt írja, az utasok bőröndjeit is röntgenvizsgálat alá vetették. A Lufthansa gépén végül semmi gyanúsat nem találtak a török hatóságok, így jókora késéssel indulhatott útnak Frankfurtba.

Az utóbbi napokban egy hasonló incidens történt az isztambuli repülőtéren. Akkor a Turkish Airlines légitársaság Isztambulból Tiranába tartó járatán az utolsó pillanatban sikerült megakadályozni egy tragédiát.

A török gép pilótája hangokat hallott a csomagtérből a felszállás előtt. Mint kiderült, egy munkás valahogy a repülőgép rakodóterébe szorult.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.