Bolívia terrorista állammá nyilvánította Izraelt

Az elnök szerint Izrael nem garantálja az emberi élet tiszteletben tartásának elvét és az alapvető jogokat.
Bolívia terrorista állammá nyilvánította Izraelt - jelentette be Evo Morales bolíviai elnök szerdán Cochabambában . Az andoki ország így tiltakozik a zsidó állam Gázai övezetben zajló hadművelete ellen. Evo Morales elnök azt is bejelentette, hogy vízumkényszert vezetnek be az izraeli állampolgárok számára.

Morales szerint a gázai hadművelet azt bizonyítja, hogy Izrael nem garantálja az emberi élet tiszteletben tartásának elvét és az alapvető jogokat, amelyek pedig vezérelvei a békés és harmonikus együttélésnek a nemzetközi közösségben.

Bolívia 2009-ben megszakította diplomáciai kapcsolatait Izraellel, csakúgy, mint más radikális baloldali vezetés alatt álló latin-amerikai és karibi országok, köztük Venezuela és Kuba.

Az elnök azt is bejelentette, hogy vízumkényszert vezet be az andoki országba utazó izraeli állampolgárok számára, akiknek egy 1972-ben aláírt egyezmény értelmében eddig szabad volt a beutazás.

A múlt héten Brazília és Ecuador, kedden pedig Chile, Peru és Salvador rendelte haza Izraelből ott akkreditált nagykövetét "konzultációra" - írja a hirado.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.