Boldogok a sajtkészítők, mert meglátogatja őket Castro

Pénteken tizenkilenc sajtmesterhez látogatott el Fidel Castro - jelentette a hivatalos sajtó szombaton. A 88 éves volt kubai elnök ritkán hagyja el havannai otthonát, többször felröppent a hír, hogy elhunyt, azonban a fotók szerint jól van.

A korábbi vezető három nappal az után jelent meg a nyilvánosság előtt, hogy öccse, Raul Castro, a jelenlegi elnök bejelentette, hogy hivatalos megállapodást kötött az Egyesült Államokkal ötvennégy éve megszakadt diplomáciai kapcsolatuk helyreállításáról.

Három hónapja ez volt Fidel Castro első nyilvános megjelenése. Ezt megelőzően venezuelai diákokkal találkozott, akkor több mint egy év kihagyás után.

A hivatalos médiában közzétett képeken Castro az Élelmiszeripari Minisztérium egyik kutatóintézetének előadójában ül fehér széldzsekiben, pólóban és szürke nadrágban.

Betegsége következtében harminc év után, 2006-ban ideiglenesen, 2008-ban pedig végleg átadta pozícióját a nyolcvannégy éves Raulnak. Fidel időnként egy újságban publikál és prominens látogatókat fogad az otthonában. Azt, hogy az ország politikájának alakításában játszik-e még szerepet, nem tudni - írja a Reuters.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.