A muzulmánok a samponért is bocsánatot kértek

Világszerte kampányba kezdtek a muzulmánok, szarkasztikus üzeneteket téve közzé a közösségi médiában. Így ellensúlyozzák az iszlám elleni nyugati hangulatkeltést.
A történet a #NotInMyName (Nem az én nevemben) hashtag indította a Twitteren. Ezt azok a mérsékelt muszlimok alkották meg, akik elítélik a terrorista szervezeteket és a szésőségeseket. Az al-Kaida, a tálibok, az ISIS és szeptember 11. nem képvisel engem. Az én vallásom vallásom pedig nem gyűlöletet és gyilkolást tanít – írják többek között. a hashtaget az elmúlt héten majdnem 50 ezer alkalommal használták.

A bocsánatkérő kampánynak elég hamar megjelent a szarkasztikus verziója. Kedden #MuslimApologies névvel (muszlim bocsánatkérések) jelent meg egy hashtag, amit 48 óra alatt 30 ezer alkalommal használtak. „Elnézést az algebráért, a kameráért, az egyetemekért, a kórházakért, ó, és a kávéért is.” „Bocs a kávéért, a csekkért, az ejtőernyőért, a kémiáért, az oltásokért, a szappanért, a samponért és a kameráért. És bocs, hogy muszlim volt az a nő, Fatima Muhammad Al-Fihri, aki megalapította a világ első egyetemét" – a közösségi oldalakat ilyen és ehhez hasonló  bejegyzések lepték el.

A viccek néha más irányt is vettek. „Bocs, hogy levette a cipőjét", valamint „Elnézést, hogy feltaláltunk és felfedeztünk mindent, ami nélkül ti képtelenek vagytok elképzelni az életet” is népszerű mondat volt. Több száz alkalommal twittelték ki ezeket.

A párbeszéd most a franciául beszélő országokban gyorsult fel, egy #LesMusulmansSexcusentPour (A muzulmánok bocsánatot kérnek azért, hogy) hashtaget több mint ötezer alkalommal használták. Néhányan még Zinedin Zidane-ért is bocsánatot kértek, mások viszont azt a kérdést tették fel, kérte-e már valaki a keresztényeket, hogy bocsánatot kérjenek Hitlerért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.