Bloomberg hadat üzent a fegyvereknek

Valóságos nemzeti intézménynek, az Egyesült Államokban roppant befolyásos Nemzeti Lőfegyver Szövetségnek (National Rifle Association, NRA) üzen hadat Michael Bloomberg.

New York volt főpolgármestere, a nevét viselő gazdasági-pénzügyi hírügynökség és médiavállalat alapítója magánvagyonából ötven millió dollárt áldoz a fegyvertartási szabályok szigorításáért fellépő civil szervezetek kampányait.

A 72 éves Bloomberg új ernyőszervezetet hozott létre, az Everytown for Gun Safety egyesíti magába a lőfegyvertartási szabályok szigorításért, illetve az illegális lőfegyverkereskedelem-ellen küzdő civil szerveződéseket. A New York éléről tizenegy év után tavaly december végén távozott politikus 1,5 millió dollárról 2,5 millióra növeli az Everytown éves támogatását.

Houstoni "fegyverszeretők" - Adrees Latif / Reuters

Mint a CNN jelentette, Bloombergék elsősorban a liberális fegyvertartási előírásaikról ismert szövetségi államokban (Arizona, Indiana, Kentucky, Montana, Texas, Utah, Vermont) összpontosítanak felvilágosító és mozgósító kampányaikkal.

– Igenis, az NRA-nek van mitől félnie – nyilatkozta  Shannon Watts, az egyik civilszervezet a Moms Demand Action egyik alapítója. Szerinte a nők, különösen az anyák játszanak kulcsszerepet abban, hogy az Egyesült Államokban vissza lehessen szorítani a lőfegyverekkel elkövetett bűncselekményeket. Az anyák azok, akik félnek attól, hogy elveszítik gyermekieket és ez az érzés erősebb lesz, mint az NRA – hangoztatta Watts.

A kampány kiterjed arra is, hogy politikai döntéshozói pozíciókba segítsenek olyan jelölteket, alik támogatják a Lőfegyvertartási szabályok  szigorítását.

Los Angeles-i bandáktól lefoglalt fegyverek megsemmisítése - David McNew / Reuters
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.