Bíróság előtt Kadhafi hívei

Líbiában megkezdődött az első bírósági eljárás a Kadhafi-rezsim támogatói ellen, összesen 41 ember felett ítélkeznek forradalomellenes tevékenységük miatt.

Megkezdődött vasárnap egy líbiai hadbíróságon az első eljárás a Kadhafi-rezsim támogatói ellen: a gigantikus perben 41 ember fölött ítélkeznek forradalomellenes tevékenységük miatt. - Megnyitottam az első eljárást a február 17-i forradalommal összefüggésben - mondta Ali Hamdi bíró a szigorú biztonsági intézkedések közepette kezdődött, nyilvánosság előtt zajló per elején.

A vádlottak többsége polgári személy, és tizenöt ügyvéd látja el védelmüket. Azzal vádolják őket, hogy a forradalom ellenében támogatták a líbiai forradalmat, "bűnbandát" alkotva követték el a terhükre rótt bűntényeket, és fegyenceket segítettek abban, hogy megszökjenek a börtönből.

A vádlottakat tavaly július végén fogták el az ellenzéki kézen lévő Bengázi városában, amikor a felkelők támadást indítottak a Kadhafi-rezsimet támogató csoport ellen, amely kioltotta 15 ember, köztük négy felkelő életét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.