Bíróság előtt a templomban erőszakoló cseh pap

Megkezdődött a csehországi Havlickuv Brodban annak a római katolikus papnak a pere, akit két asszony, két fiatalkorú lány megerőszakolásával, valamint egy kiskorú megrontásával vádolnak.
A vádlott (jobbra) a védőügyvédjével tanácskozik
A vádlott (jobbra) a védőügyvédjével tanácskozik
Fotó: www.novinky.cz

A védőügyvéd kérésére a bírónő zárt tárgyalást rendelt el, amely a sértettek és a tanúk kihallgatásával folytatódik. Erik Tvrdont a cseh lapok értesülései szerint tavaly novemberben egy harmincnyolc éves asszony jelentette fel, aki súlyos gondjaira lelki vigaszt kért tőle, ezért felhívta a lakására, ahol aztán többször megerőszakolta őt.

Miután a pap tette nyilvánosságra került, további személyek is jelentkeztek a rendőrségen és vallomást tettek. Köztük az a sekrestyés asszony is, akivel ugyancsak erőszakoskodott, méghozzá állítása szerint a templomban.

A pap tagadja a vádakat, azzal védekezik, hogy az őt feljelentő özvegyasszony skizofréniában szenved, megerőszakolását pedig kitalálta. Ugyanezt állította a többi feljelentőiről is.

A bíróság kérésére az illetékes egészségügyi intézetek közölték: egyiküket sem kezelték a pszichiátrián, még a rendelőkben sem jártak. Felkért törvényszéki szakértők ezt a tényt megerősítették, egyúttal pedig egybehangzóan állapították meg, hogy a vádlott domináns személyiség, aki képes manipulálni más embereket, különösen a vallásos személyeket.

A papot már tavaly decemberben felfüggesztette a szolgálat alól az illetékes megyéspüspök. Ha tettei bebizonyosodnak, akkor akár tíz évig tartó börtönbüntetéssel is sújthatják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.