Bin Laden meg akarta gyilkoltatni Obama elnököt

Úgy gondolta, hogy az Egyesült Államok káoszba süllyed, ha a "felkészületlen" Joe Biden alelnök veszi át az amerikai haderő főparancsnokságát - közölte internetes kiadásában a The Washington Post.

Meg akarta gyilkoltatni Barack Obama amerikai elnököt Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorszervezet volt vezetője. Úgy gondolta, hogy az Egyesült Államok káoszba süllyed, ha a "felkészületlen" Joe Biden alelnök veszi át az amerikai haderő főparancsnokságát  - közölte internetes kiadásában szombaton a The Washington Post.

Az amerikai lap az értesülést a bin Laden pakisztáni, abbotabádi rejtekhelyén talált dokumentumokra alapozza, amelyek tartalmát az amerikai kormány a következő hónapokban szándékozik a nyilvánosság elé tárni. Bin Laden egyik üzenetében arra utasította a terrorhálózat egy vezetőjét, hogy szervezzen támadást az elnöki különrepülőgép, az Air Force One ellen. Egy ilyen akció az amerikai hírszerzés véleménye szerint jócskán meghaladta az időközben, 2001 szeptembere után már megtizedelt al-Kaida erejét.

Barack Obama Oszama bin Laden likvidálásának híreit várja többek között Joe Biden alelnök, Hillary Clinton külügyminiszter és Robert Gates akkori védelmi miniszter társaságában. Halál, élőben
Barack Obama kamerán követi Bin Laden likvidálását Biden alelnök, Clinton külügyminiszter, Gates védelmi miniszter és a nemzetbiztonsági kabinet tagjainak társaságában. Halál, élőben
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.