Bin Laden is megsiratta az áldozatokat

Ajman al-Zavihiri, az al-Kaida új vezetője egy félórás videóban méltatta a májusban likvidált terroristavezért.

Oszama bin Laden egy gyengéd, kedves ember volt – állítja egy félórás, az internetre nemrég felkerült videban Ajman al-Zavahiri, az al-Kaida terrorszervezet új vezetője. A Napjaim az imámmal - Első rész című felvételen Zavahiri többek között arról beszél, hogy soha nem látott Bin Ladenhez méltó embert, és azért ült a kamera elé, hogy emléket állítson a májusban Pakisztánban likvidált terroristavzérnek.

Zavahiri felidézi, hogy Bin Laden gyakorta könnyekkel a zemében nyilvánított részvétét, ha bajtársai haláláról értesült. „Az emberek nem tudják, hogy ez az ember milyen gyengéd és kedves volt akkor is, amikor az élet kemény volt hozzá. Amikor meghallotta, hogy a családom egyik tagja meghalt, odajött é átölelt – áradozott Zavahiri a zöld függöny előtt, fehér ruhában tartott monológ során. A rögtönzött memoár szerint Bin Laden odaadó családfő volt, aki évtizedes bujkálása alatt is figyelmesen követte gyermekei sorsát és biztosította jólétüket. Az al-Kaida alapítója állítólag még „halotti bizonyítványt” is kiállított annak a 19 mbernek, aki részt vett a 2001. szeptember 11-én végrehajtott terrortámadásokban, és nem akart úgy meghalni, hogy az emberek úgy tudják nem emlékezett meg ezekről a „nagy mártírokról” – állította Zavahiri.

Megfigyelők szerint Zavahiri félórás videója egyszerű PR-fogás, amelyet az al-Kaida vezetője tekintélyszerzésre használna. Bin Ladent a pakisztáni Abottabádban május 2-án likvidálta egy amerikai kommandó.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.