Bill Clinton: emberéletekbe kerülhetnek a kiszivárogtatások

Emberéletekbe és karrierekbe kerülnek majd a WikiLeaks-kiszivárogtatások, ugyanakkor nem valószínű, hogy az oknyomozó portál alapítójának sikerül kijátszania az amerikai hatóságokat - véli Bill Clinton volt amerikai elnök.

"Meglepődnék, ha nem kerülne néhányak életébe a titkos diplomáciai dokumentumok nyilvánosságra hozatala...Azt pedig csak a Jóisten tudja, hányan vesztik majd el állásukat" - mutatott rá helyi idő szerint kedden az észak-carolinai Guilford Egyetemen tartott beszédében.

Clinton szerint az oldalt elindító Julian Assange nem véletlenül menekül az amerikai igazságszolgáltatás elől: tisztában van azzal, hogy amit tett, bűncselekménynek minősül. Előzőleg a volt elnök felesége, Hillary Clinton amerikai külügyminiszter is amellett foglalt állást, hogy a titkos diplomáciai sürgönyök közzététele törvénybe ütközik.

Az Interpol szóvivője szerda hajnalban bejelentette: Assange ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, amit még Svédország kezdeményezett, mivel a 39 éves, Ausztráliában született férfit - aki híres-hírhedt portálját Svédországban alapította - a nyár végén két fiatal svéd nő nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolta meg. A svéd igazságszolgáltatás november 18-án letartóztatási parancsot adott ki az egyik országból a másikba költöző Assange ellen, amit ő megfellebbezett a svéd legfelsőbb bíróságnál. Jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.