Biden is beszáll az elnökjelölti harcba

Két napon belül Joe Biden alelnök is beszáll a 2016-os amerikai elnökválasztási küzdelembe - közölte hétfőn demokrata forrásokra hivatkozva a Fox News és az NBC televízió.
Az amerikai médiában hétfőn napvilágot látott, de Biden által hivatalosan meg nem erősített értesülések szerint az alelnök az elkövetkező 48 óra alatt közli a nyilvánossággal elhatározását.

A CNN úgy értesült, hogy Biden munkatársai megkezdték a kampánystáb felállítását célzó felvételi beszélgetések előkészítését.

A Reuters brit hírügynökség és az Ipsos intézet hétfőn nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatása szerint egyébként - nem utolsósorban a múlt keddi televíziós vitában bemutatott remek teljesítményének köszönhetően - tíz nap alatt 10 százalékpontot erősödött a demokrata elnökjelölt-aspiránsok mezőnyét vezető Hillary Clinton támogatottsága.

A felmérés szerint a demokrata szavazók 51 százaléka voksolna a volt first ladyre, 27 százaléka pedig Bernie Sandersre, a magát "demokratikus szocialistaként" jellemző vermonti szenátorra. Amíg Sanders tábora változatlan maradt, a vetélkedéstől mindeddig távol maradó Biden támogatottsága az október 9-én közölt eredményhez képest 6 százalékpontot gyengült, és 13 százalékra esett vissza.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.