Bibliaőrült drogbárót likvidáltak Mexikóban

A mexikói rendőrség tűzharcba keveredett a La Familia drogkartell embereivel Michoacán szövetségi államban, és megölt közülük többet. Gyaníthatóan a halottak között van a kartell egyik vezetője, aki sokak szerint a szervezet legfőbb irányítója volt - közölte helyi idő szerint csütörtök este az országos rendőrkapitány.

Nazario Morenóról - akinek ragadványneve: a „Legőrültebb" - van szó, de még nem bizonyosodott be, valóban ő halt-e meg - mondta Alejandro Poire a Televisa tévének adott interjújában.

Fegyveresek egy összehangolt akció keretében szerda este megállítottak számos személygépkocsit és pótkocsis teherautót a szövetségi állam különböző városaiba bevezető utakon, majd keresztbe állították és felgyújtották őket, hogy akadályozzák a forgalmat. A hadsereg és a rendőrség több száz emberét vezényelték a helyszínekre, hogy felvegyék a harcot a fegyveresekkel, és helyreállítsák a rendet. A La Familia kartell több embere az érkező rendőrök elől menekülőben lőni kezdett rájuk, amit ők viszonoztak. A rendőrök fegyvereitől meghalt az egyik autóban ülő négy kartelltag, és köztük volt az a férfi, akiről feltételezik, hogy Moreno. Egy rendőrgolyótól egy másik gépkocsiban halálos lövést kapott egy nyolchónapos csecsemő is.

A La Familia kartell a mexikói drogbandák között egyedülálló módon vallásfilozófiai álnézetekkel, magát a helyi lakosság védőjeként beállítva próbálja igazolni az ellenlábas szervezetek tagjainak kegyetlen módon végrehajtott legyilkolását. Moreno állítólag rendszeresen olvas Biblia-idézeteket és saját magát felmentő álbölcsességeket a kartelltagoknak, és tiltja nekik a kábítószer-fogyasztást.

Ha igaz, hogy Moreno halt meg, akkor egy hónapon belül ő második drogbáró, akit a hatóságok megöltek. November 5-én Ezequiel "Tony Tormenta" Cardenasszal, a Gulf kartell vezetőjével végeztek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.